Kreće postupak izručenja Vasileva

Viši sud zabranio bugarskom biznismenu Vasilevu da napušta boravište u Srbiji. Ministarstvo pravde dobilo dopis od Interpola, započinje se proces izručenja.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

10:50

Default images

Viši sud u Beogradu nije odredio ekstradicioni pritvor bugarskom biznismenu Cvetanu Vasilevu već mu je zabranio da napušta boravište u Srbiji i oduzeo mu pasoš.

Bugarskom biznismenu Cvetanu Vasilevu, koji se juče predao sprskim pravosudnim organima, je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim mu je izrekao meru zabrane napuštanja boravišta, oduzeo mu putnu ispravu - pasoš i naložio da se svakog radnog dana, u radno vreme, javlja nadležnoj policijskoj stanici, rekla je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić.

Prema njenim rečima, Viši su u Beogradu nastavlja postupak pribavljanja dokumentacije potrebne za donošenje odluke o ispunjenosti zakonskih pretpostavki za izručenje Cvetana Vasileva.

Bugarska je za Vasilevim raspisala poternicu u julu, pošto je bio u bekstvu, a on se juče predao srpskoj policiji.

Kad od Bugarske stigne molba za njegovo izručenje, najpre će sudski organi odlučivati o ispunjenosti uslova za njegovu ekstradiciju, a konačnu odluku doneće Ministarstvo pravde Srbije.

Minstarstvo započinje se postupak izručenja

Ministarstvo pravde Srbije dobilo je danas dopis od Interpola u kojem ih obaveštavaju da je uhapšen bugarski državljanin Cvetan Vasilev za kojim je raspisana međunarodna poternica, a na osnovu kojeg će pokrenuti postupak estradicije.

Kako je rečeno agenciji Beta u Ministarstvu pravde, nakon dobijanja dopisa oni će se obratiti Ministarstvu pravde Bugarske kako bi im dostavilo neophodnu dokumentaciju za postupak izručenja.

Mediji su juče preneli informaciju da se bugarski biznismen Cvetan Vasilev, za kojim je raspisana Interpolova poternica predao Upravi kriminalističke policije u Beogradu.

Kako agencija Beta saznaje, Vasilevu nakon saslušanja u policiji sud nije odredio pritvor, već mu je izrečena mera zabrane napuštanja boravišta, zbog čega je u obavezi da se javlja u najbližu policijsku stanicu.

Vasilev je većinski vlasnik bugarske Korporativne komercijalne banke "Korpbank", nad kojom je u junu kontrolu preuzela Narodna banka Bugarske.

Vasilev je tada optužen za proneveru, zbog čega je i na međunarodnoj poternici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: