Horgoš: Krijumčario stari novac

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, sprečili krijumčarenje numizmatičke kolekcije od gotovo 1.400 predmeta, saopštava Uprava carina.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

10:39

Default images

U vozilu marke "Honda", nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Kruševca otkriveno je 1.357 komada raznog kovanog novca koje datira iz XVII, XVIII, XIX i XX veka", navodi se u saopštenju.

Iako je vozač carinicima prijavio lični prtljag, sitnice za domaćinstvo i vozilo za koje je priložio tranzitni dokument, u saradnji sa službenikom granične policije izvršen je, kako je navedeno, detaljan pregled vozila i prtljaga.

Tokom ličnog pretresa, carinici su u vozačevoj torbici pronašli i 62 srebrnjaka, dva prstena sa kamenom od, za sada, neidentifikovanog belog metala i zlatan lančić sa priveskom i kamenom.

Pomenuti putnik koji se predstavio kao konobar, tvrdio je da su pronađeni predmeti deo njegove lične kolekcije, te da nije znao da treba da ih prijavi.

Vrednost otkrivene numizmatičke kolekcije, kako se navodi, biće poznata tek nakon veštačenja, a u međuvremenu protiv njega je pokrenut prekršajni postupak, dok su vozilo i neprijavljeni predmeti privremeno zadržani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: