Politička igra hrvatskog poslanika

EK ne shvata ozbiljno izjavu hrvatskog poslanika u Evropskom parlamentu Andreja Plenkovića o ugroženosti hrvatske manjine u Srbiji, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

14:06

Default images

"To je pokušaj samoreklamiranja na koji svaki poslanik ima pravo, ali mi nemamo nameru da ulazimo u političke igre sa njim"”, rekao je za Tanjug funkcioner EU koji je insistirao na anonimnosti.

Potpredsednik Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta i član HDZ Plenković je juče na prvom jesenjem zasedanju EP u Strazburu tražio zaštitu prava Hrvata u Srbiji, koja su po njemu ugrožena upornim pokušajima vlasti da “razvodne” hrvatski nacionalni identitet.

Sagovornik Tanjuga je podsetio da Komisija veoma pažljivo prati stanje u vezi sa pravima nacionalnih manjina u Srbiji i da u poslednjih nekoliko godina nisu zabeleženi slučajevi sistematskog ugrožavanja ni jedne od njih, pa ni hrvatske.

“Uostalom, za malo više od dve nedelje će izaći godišnji izveštaj Komisije o napretku Srbije u evropskim integracijama u kome će naša ocena biti detaljno izložena”, rekao je Tanjugov izvor.

Do tada iz EK neće biti zvaničnog reagovanja na Plenkovićeve reči, dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: