B92 u Grabovici, voda do krova/FOTO

Novinarske ekipe ušle su u selo Grabovica koje je prethodnih dana zbog velikih poplava bilo odsečeno od sveta. Voda je na nekim kućama stigla gotovo do krovova.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

13:00

Default images

Put do tog sela donekle je prohodan, a stigle su i dve velike pumpe "Vojvodina-voda" pa je nastavljeno ispumpavanje vode i čišćenje onoga što su bujice nanele.

Grabovica je u ovim septembarskim poplavama koje su pogodile istok Srbije i dalje najveći problem, jer se tu stvorilo ogromno jezero, kažu nadležni iz Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Spasioci su evakuisali stanovnike ugroženih kuća. Najstariji meštani Grabovice kažu da ovakvu katastrofu ne pamte.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Ono što je sada ugroženom stanovništvu potrebno jesu flaširana voda i hrana. Stanovnicima Grabovice su dostavljeni voda i lekovi.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
U Grabovici uglavnom žive roditelji čija deca rade u inostranstvu. Kuće vredne po nekoliko desetina hiljada evra, domaće životinje, automobili - …sve je pod vodom.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Reporter B92 s mesta događaja javlja da je u obilazak sela došao i ministar policije Nebojša Stefanović.On je stanovnicima Grabovice obećao konrketniju pomoć.
Foto: B92/Filip Èukanoviæ
Tri osobe se i dalje vode kao nestale u poplavama koje su pogodile Kladovo i okolna mesta, kaže za B92 predsednik opštine Kladovo Radovan Arežina. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: