"Srbija bankrotirala, vlast krije"

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je u Kragujevcu da je Srbija bankrotirala, ali da to vlast želi da prikrije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.09.2014.

19:44

Default images

Pajtić je u razgovoru sa članstvom u Kragujevcu, odakle je započeo akciju posete gradovima u Srbiji, pod nazivom "Buđenje opozicije", rekao da se mora naći kompetentan i adekvatan odgovor na problem bankrota.

"Država koja podiže kredite da bi isplatila penzije i plate jeste država koja je suštinski bankrotirala, ali niko to ne izgovara, zbog toga što se to formalno nije dogodilo i što želi to da prikrije", rekao je Pajtić.

On je dodao i da su demokrate predstavnicima Vlade nudili, kako je rekao, podršku, znanje i iskustvo, ali su, dodao je, nailazili na odbijanje, uvrede, političke napade.

"Očigledno je da još uvek među ljudima, koji vode ovu zemlju, ne postoji svest o tome u koliko se velikom problemu nalazimo kao država i kao društvo i koliko su pogrešnih poteza povukli u prethodnom periodu", rekao je lider demokrata i predsednik vojvođanske vlade.

Pajtić je rekao i da je krenuo u obilazak članstva i simpatizera jer, kako je naveo, DS i uopšte opozicione stranke u značajnoj meri se nalaze pod medijskom blokadom.

"Važno je kroz ovakve obilaske da uputimo naše članove i naše simpatizere da aktivnim pristupom, razgovorima, društvenim mrežama prenesu poruku javnosti koju DS ima o tome koje su naše ideje, šta nameravamo da učinimo, o tome da ćemo formirati vladu u senci, o tome da ćemo ponudi kompetentna rešenja za svaki problem sa kojima se ovo društvo suočava", rekao je Pajtić.

On je dodao i da DS i dalje sledi put koji podrazumeva, s jedne strane, da se opredeljuje za najbolju političku, ekonomsku, kulturološku alterantiva, a to je put evropskih integracija.

"Istovremeno potrebno je da kao država i kao narod sačuvamo svest o sopstvenom identitetu i da taj put ka evropskim evrointegracijama bude dostojanstven i da uvaži pre svega ono što su potrebe ljudi koji žive na ovim prostorima", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

221 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: