DSS sa KiM za Sandu Rašković Ivić

Kosovski odbor DSS, opštinski odbori i povereništva sa KiM su podržali kandidaturu Sande Rašković Ivić za predsednika partije.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

18:32

Default images

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS Nenad Kojić je rekao da je odluka usvojena na današnjoj sednici pokrajinskog odbora stranke.

Obrazlažući podršku, Kojić je istakao da Sanda Rašković Ivić pored Slobodana Samardžića najbolje u stranci poznaje problematiku na terenu.

"Na skupštini smo insistirali da izađemo na izbore kao nacionalni front na parlamentarne izbore, odnosno da DSS bude stožer nacionalne opcije, što Sanda u svom programu zastupa i propagira, a pored toga naš predlog je bio da DSS ne vodi isključivo politiku neutralnosti nego da se okrene ka istoku to jest Ruskoj Federaciji koja nam je pružala i pruža najveću podršku za opstanak na KiM što je takođe u Sandinom programu", dodao je Kojić.

Povodom, kako je rekao, "progona uglednih i uticajnih Srba u Pokrajini", Kojić je naveo da je DSS "kategorično za prestanak saradnje sa Euleksom", dok se ne vrate poverenom mandatu vladavine prava, kako bi povratili izgubljeno poverenje srpske zajednice.

Novi predsednik DSS trebalo bi da bude izabran u oktobru na izbornoj skupštini stranke. Tačan datum sednice još nije zakazan, a kao drugi kandidat za predsednika DSS se u javnosti pominje Miloš Aligrudić, nakon što je Slobodan Samardžić odbio kandidaturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: