SNS: Krivične prijave za Pajtića

Novosadski odbor SNS saopštio je da je podneto pet krivičnih prijava protiv predsednika vojvođanske vlade Bojana Pajtića.

Izvor: Beta

Sreda, 17.09.2014.

16:09

Default images

Takođe, krivičnim prijavama je obuhvaćen i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.

Krivične prijave podnete su u ime preduzeća "Oxibar" iz Bačke Palanke, koje je odbijeno na konkursu za dodelu subvencija za projekat oksibaričnih komora, dodaje se u saopštenju.

Krivične prijave podnete su višim javnim tužilaštvima u Novom Sadu, Pančevu i Užicu.

Kako se navodi, krivične prijave podnete su zbog zloupotrebe položaja, prevare u službi, pronevere i trgovine uticajem. U SNS-u su za agenciju Beta rekli da su prijave podnete u petak.

Dodaje se da su prijavama obuhvaćeni i vlasnici preduzeća u stečaju "Dandy Pro" iz Kucure, "DC Merkator" iz Vršca, "Zobex Company Internacional" iz Beograda, "Eco Tape" iz Novog Sada i "Biopetrol" iz Užica.

Pajtić i Petrović prijavljeni su zbog sumnje da su odgovorni za krađu najmanje 560.000 evra iz Fonda za subvencije pogona novih tehnologija u Vojvodini iz 2006. i 2007. godine za subvencije firmi "Dandy Pro" i "DC Merkator".

Kako se navodi, iznos subvencija koje su u isto vreme date preduzećima "Zobex Company Internacional", "Eco Tape" i "Biopetrol" još nije poznat.

Prijave su podnete jer pet privatnih firmi nije ispunilo ugovornu obavezu da pokrenu pogone novih tehnologija, da zaposle najmanje 20 novih radnika, te zato što Pajtić i Petrović nisu sami pokrenuli postupak protiv njih, piše u saopštenju.

SNS je ocenila da Pajtić i Petrović, funkcioneri Demokratske stranke, nisu pokrenuli postupke i krivične prijave kako bi "sakrili činjenice koje ukazuju na to da su njih dvojica inspiratori i glavni počinioci tih krivičnih dela".

"Iz istih razloga Pajtić i Petrović kriju ugovore i dokumente o poslovanju sa tih pet preduzeća. Sumnja se da su Pajtić, Petrović i direktori propalih preduzeća podelili novac isplaćen za subvencije iz pokrajinskog budžeta", naveo je SNS.

"SNS pokušava da diskredituje"

Vojvođanski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović izjavio je danas da se u krivičnim prijavama protiv njega i predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića, o kojima je javnost obavestila Srpska napredna stranka, krije "sramni pokušaj diskreditovanja političkih neistomišljenika".

Petrović je u izjavi za agenciju Beta najavio krivične prijave protiv čelnika novosadskog odbora SNS.

Novosadski odbor SNS je saopštio danas da je u petak podneto pet krivičnih prijava protiv Petrovića i Pajtića zbog zloupotrebe položaja, prevare u službi, pronevere i trgovine uticajem. Prijave su, kako je naveo SNS, podnete u ime preduzeća "Oxibar" iz Bačke Palanke.

Petrović je za agenciju Beta rekao da ne postoji nijedna firma koja je sufinansirana od strane Fonda za subvencije pogona novih tehnologija u Vojvodini, i koja nije ispunila ugovorene obaveze o pokretanju prozivodnje ili je imala druge propuste, a da protiv nje nije pokrenut sudski postupak preko Pokrajinskoj pravobranilaštva za povraćaj sredstava.

"Netačno je da se bilo koji ugovor krije i da nije stavljen na uvid svakom ko je to zatražio. Revizorska inspekcija i organi Ministarstva unutrašnjih poslova su već kontrolisali sve ugovore i njihovu realizaciju", kazao je Petrović.

Funkcioner DS je dodao da je SNS u navodima iz krivičnih prijava počinila klevete i iznela niz neistina.

"Navođenje tvrdnje da su pojedinci sakrili činjenice i gnusni navodi da je neko sa direktorima navedenih preduzeća podelio novac isplaćen za subvencije je teška i drska kleveta", ocenio je Petrović.

Kako je dodao, Gradski odbor SNS i njegov predsednik (Miloš Vučević) moraće krivično da odgovaraju zbog takvih navoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: