Pajtić:Pokrajinska vlada neće pasti

Predsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić ocenio je danas da ta vlada radi efikasno, da "nije pala i neće pasti", te da se svakodnevno bavi interesom građana.

Izvor: Beta

Sreda, 17.09.2014.

14:21

Default images

Predstavnici opozicione SNS juče su ustvrdili da je pokrajinska vlada pala. Pajtić je na konferenciji za novinare kazao da je Pokrajinska vlada mala, ali efikasna, i demantovao tvrdnje pojedinih medija da je u njoj zaposleno 2.700 ljudi.

"U Pokrajinskoj vladi radi 1.020 zaposlenih, u odnosu na 30.000 ljudi u republičkoj administraciji. Pokrajinska administracija je efikasna iako joj Republika po osnovu Ustava duguje više od 30 milijardi dinara samo za ovu godinu", naveo je on.

Pajtić je predstavio i izveštaj o radu 11 sekretarijata vlade tokom osam meseci ove godine, koji će biti predat i poslanicima Skupštine Vojvodine, a u kojem je naglasio da je Vojvodina dobila samo pohvale i nagrade.

On je kazao da su eksperti Fajnenšl tajmsa nagradili Vojvodinu prvom nagradom za efektivnost stranih ulaganja, a vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata dodelila joj je prvu nagradu za najbolju stranu investiciju.

Pajtić je naglasio da je ugovoreno 15 novih investicija i reinvesticija stranih kompanija koje će biti realizovane tokom godine i još 15 stranih investicija koje će biti realizovane u naredne tri godine, te da je ukupna vrednost tih investicija 397 miliona evra.

Pajtić je dodao da je vlada napravila interne uštede, te da za nastavak izgradnje bolnice Kamenica 2 neće biti potreban kredit, pa će tako administracija ostati nezadužena.

Prema njegovim rečima, i skupštinska većina je stabilna jer ima 71 poslanika od 120, uključujući i Savez vojvođanskih Mađara i Novu demokratsku stranku, a da Demokratsa stranka, čiji je predsednik, još ima 49 poslanika.

"DS učestvuje u razgovorima o temama važnim za građane, a ne o temama koje ne postoje, kao što je koncentraciona vlada, i koje su nemoguće kao prelazna vlada", rekao je Pajtić.

Vlast u Vojvodini čine DS, LSV i SVM, a o ulasku u vladajući blok pregovara se i sa NDS. Sa druge strane, SVM i opoziciona SNS predlažu formiranje programske vlade u koju bi mogle da uđu sve stranke koje imaju poslanike u Skupštini Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: