DS pomera sednicu GO zbog Prajda

Predsedništvo Demokratske stranke objavilo da će Glavni odbor stranke umesto 28. zasedati 27. septembra zbog Parade ponosa 28. septembra u Beogradu.

Izvor: B92

Sreda, 17.09.2014.

13:38

Default images

Predsedništvo DS-a je odluku o pomeranju datuma održavanja sednice donelo kako bi članovi stranke koji to žele mogli da podrže Paradu ponosa.

Odluka vrha DS-a je istovremeno i poziv članovima da prisustvuju Prajdu.

Demokratska stranka u saopštenju dodaje da se od svog osnivanja bori za poštovanje ljudskih prava i ravnopravnost svih građana, za društvo tolerancije i solidarnosti u kom niko neće biti meta zbog svog seksualnog opredeljenja i u kom će mržnja prema drugom i drugačijem biti najoštrije kažnjena.

"U vreme kada je Demokratska stranka imala odgovornost za rad Vlade Srbije i većinu poslanika u Narodnoj skupštini usvojen je zakonodavni okvir koji garantuje ravnopravnost svih građana i zabranjuje svaki vid diskriminacije, a poslanici Demokratske stranke bili su u organizacionom odboru prve Parade ponosa", dodaje se u saopštenju demokrata.

Sednica GO DS-a biće održana u petak u Nišu, a prvobitno je bila zakazana za subotu 28. septembra takođe u Nišu. Funkcioner DS-a Goran Ješić kritikovao je prvobitnu odluku vrha stranke zato što o je sednicu Glavnog odbora zakazala baš za dan održavanja Parade ponosa u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: