DSS:"Vučićeve" pruge nisu prioritet

DSS je kritikovala Vučića da je tokom nedavnih poseta Nemačkoj i Kini predstavljao projekte koji nisu označeni kao prioritetni u Strategiji razvoja saobraćaja.

Izvor: Beta

Sreda, 17.09.2014.

13:44

Default images

"Ni za jedan od tih pet projekata ne postoji bilo kakva analiza ekonomske isplativosti investicije, niti je bilo koji od njih utvrđen kao prioritetan vladinom Strategijom razvoja železničkog, drumskog, vodnog, vazdušnog i intermodalnog transporta u Srbiji od 2008. do 2015. godine", navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

Ta stranka je zatražila od vlade da prekine s "neodgovornim ponašanjem koje demonstrira nepromišljenim kandidovanjem neisplativih i političkih infrastruturnih projekata za kreditiranje od strane inostranih finansijskih institucija, jer time ozbiljno ugrožava ekonomsku budućnost Srbije".

Premijer Srbije nedavno je na sastanku lidera balkanskih zemalja i nemačke kancelarke Angele Merkel iskazao zainteresovanost Srbije za gradnju auto-puta Niš-Priština, pruge Beograd-Bar, sa granom ka Tirani, i prugu Beograd-Sarajevo.

Vučić je tokom nedavne posete Kini pomenuo zainteresovanost za gradnju pruge velikih brzina od Beograda do Budimpešte i auto-puta Beograd-Temišvar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: