Stranci nepoželjni u Južnom Sudanu

Vlada Južnog Sudana pozvala je svoje privatne kompanije i nevladine organizacije da prestanu da zapošljavaju strance i zamene ih Južnosudancima.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

22:29

Default images

U saopštenju, u kojem nije obrazložena odluka Vlade, u zemlji čiji se građani suočavaju sa velikim siromaštvom i glađu, navodi se da sve "privatne kompanije i nevladine organizacije koje rade u zemlji, imaju rok do 15. oktobra da otpuste sve strane zaposlene".

Ministar za rad Ngor Kolong Ngor izjavio je da se to odnosi na privatne banke, osiguravajuća društva, telekomunikacije, naftne firme, kao i na hotele.

"Ministar je od tih preduzeća zatražio da raspišu konkurs za slobodna mesta počev od izvršnih direktora, do osoblja, sekretarica, recepcionista, zaduženih za ljudske resurse i ostalo", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da na tim mestima moraju da budu postavljeni samo građani Južnog Sudana.

Posle dva rata protiv Sudana i građanskog rata koji je još u toku, Južni Sudan nema industriju dok njen poljoprivredni potencijal nije eksploatisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: