Meksiko: Uragan uništio kuće

U naletu uragana Odil, koji je pogodio južni deo poluostrva Donja Kalifornija na severozapadu Meksika, lakše je povređeno 135 ljudi, uništene su mnoge kuće.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

10:08

Default images

Zbog nevremena zatvoreni su i aerodromi u ovoj turističkoj oblasti. Snažna oluja izazavala je veliku materijalnu štetu u letovalištima Los Kabos gde su se i hoteli našli pod vodom. Na sreću žrtava nema, a kod povređenih su konstatovane lakše povrede, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP
Oko 24.000 stranih turista i 6.000 domaćih drugu noć zaredom provelo je u hotelima koji su poslužili kao privremeno sklonište.

U ovoj oblasti na pacifičkoj obali Meksika nalaze se velika turistička odmarališta, male ribarske zajednice i naselja sa trošnim prizemnim kućama.

Istovremeno sa ovom vremenskom nepogodom, na stotine pljačkaša pohrlilo je u prodavnice prehrambene i tehničke robe.

"Nosim vodu za decu i hranu za bebu. Nikad ne znate šta može da se desi sutra", kaže Oslavlo Lopes izlazeći iz radnje.

Meksičke vlasti su razmestile više od hiljadu vojnika u pogođenu oblast koja je trenutno bez struje i pijaće vode.

Iako su se vlasti trudile da što pre otvore međunarodne aerodrome u gradovima Los Kabos i La Paz kako bi se vojnim avionima prevezli turisti, koordinator službe za Nacionalnu civilnu zaštitu Luis Felipe Puente rekao je da će prvi avioni poleteti tek u toku današnjeg dana jer je uragan izazvao veliko oštećenje na terminalima.

Premeštajući se na sever, uragan je oslabio na kategoriju jedan sa udarima vetra do 120 kilometara na čas i očekuje se da će prerasti u tropsku oluju, saopštio je Američki nacionalni centar za uragane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: