"Srpska lista za pomak na KiM"

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je sa delegacijom Saveta Evrope o dijalogu Beograda i Prištine.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

16:02

Default images

Takođe, govorilo se i o aktivnostima Vlade Srbije na implementaciji briselskih dogovora.

Đurić je rekao da će učešćem predstavnika Srpske liste u pokrajinskoj vladi biti ostvaren značajan pomak, kako u normalizaciji odnosa na Kosovu i Metohiji, tako i u jačanju srpske zajednice, i da je u tom smeru od velike važnosti i formiranje Zajednice srpskih opština.

On je ukazao i na aktivnosti kosovske Agencije za privatizaciju, koja ugrožava vlasnička prava i interese srpske zajednice nelegalnom likvidacijom i privatizacijom srpksih privrednih subjekata.

Poseban problem u pogledu uspostavljanja načela vladavine prava, prema Đurićevim rečima su i, u poslednje vreme, sve učestalije aktivnosti EULEKS-a, koje predstavljaju dodatni pritisak na srpski narod, navodi se u saopštenju.

Zamenik direktora Direktorata za politička pitanja SE Danil Hošabo istakao je statusno neturalni stav SE prema kosovskom pitanju i izrazio očekivanje da će implementacija Briselskog sporazuma dovesti do razumevanja i kreiranja pozitivne atomsfere među stanovnicima Kosova i Metohije.

Hošabo je naveo da se Savet Evrope, iako nije direktno uključen u proces dijaloga, trudi da pruži svoj doprinos kroz programe saradnje u oblasti pravosuđa i borbe protiv korupcije, kao i da ima važnu ulogu u očuvanju i zaštiti kulturne baštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: