HR: Opšta opasnost zbog rasta Drave

U Hrvatskoj je u osam opština Koprivničko-križevačke županije proglašena opšta opasnost u zbog rekordnog vodostaja reke Drave i opasnosti od njenog izlivanja.

Izvor: Beta

Utorak, 16.09.2014.

09:34

Default images

Opasnost je proglašena u Legradu, Đelekovcu, Drnju, Goli, Molvama, Novom Virju, Podravskim Sesvetama i Ferdinandovcu.

Nivo Drave u 8 sati ujutro iznosio je na mernoj jedinici u Botovu čak 576 centimetara, samo šest manje od nivoa koji je prouzrokovao velike poplave u Podravini 1972. godine.

Međutim, meštani strahuju i od vodenog talasa Mure dugačkog, po procenama, čak 13 kilometara, koji se spaja s Dravom, a očekuje se u ovoj županiji.

Angažovane su sve nadležne službe i brojni građani, a stigla je i mehanizacija.

Inače, još juče je zbog nadiruće Drave evakuisano 80-ak stanovnika romskog naselja Autoput kod Drnja, a tokom noći evakuisani su i meštani naselja Tori u susednom selu Sigetec, njih 70-ak.

Vrh vodenog talasa Mure prošao je juče Međimurjem, sve službe i građani dežurali su tokom cele noći, ali nije bilo potrebe za većim intervencijama, piše Hina.
Foto: Beta/AP
U BiH vodostaj Save stagnira, ali su vanredne mere odbrane od poplava na snazi u opštinama uz reku Savu.

Plavni talas koji je najavljen sinoć iz Hrvatske, nije stigao do Gradiške, Dubice, Srpca i Broda.

Vodostaj Save od sinoć stagnira, kaže Veseljko Elez, vršilac dužnosti direktora Civilne zaštite RS.

Kako dodaje, ni danas ne bi trebalo da bude većih problema na ovim područjima, jer se u Hrvatskoj odliva voda iz korita Save, prenela je RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: