Hapšenja zbog štete Fondu za razvoj

Policija u Kruševcu je podnela krivične prijave protiv četiri osobe koje su osumnjičene da su oštetili Fond za razvoj za oko 5,2 miliona dinara.

Izvor: Beta

Utorak, 16.09.2014.

21:54

Default images

Krivična prijava je podneta protiv M.B. (52) kome je određeno i policijsko zadržavanje, kao i protiv njegovog sina i još dve osobe.

M.B. se sumnjiči da je kao saučesnik izvršio prevaru oštetivši Fond za 2,7 miliona dinara.

"Sumnja se da su M.B. i još dva lica, tokom 2009. i 2010. godine, lažnim prikazivanjem činjenica da su vlasnici nepokretnosti nad kojima je upisana hipoteka prvog reda u korist Fonda za razvoj, doveli u zabludu odgovorna lica Fonda da im plasiraju kredit u iznosu od 2,7 miliona dinara", saopštila je kruševačka policija.

Osumnjičeni su, potom, kako je navedeno, odobreni kredit, na osnovu fiktivne dokumentacije ugovora o kupovini opreme, podigli i iskoristili ga za sopstvene potrebe.

Dodaje se da je sin prvoosumnjičenog na isti način tokom 2010. godine doveo u zabludu Fond za razvoj i pribavio sebi i drugim licima protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2,5 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: