Niš: Zatvor za profesore fakulteta

3 profesora Fakulteta za sport su nepravnosnažno osuđeni na 6 meseci zatvora zbog toga što su omogućili studentu da bez odbrane diplomskog rada dobije diplomu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

11:49

Default images

U presudi Osnovnog suda navodi se da su profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu nepravnosnažnom presudom osuđeni su na po šest meseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja kao saizvršioci.

Profesori M. S. (48), J. A. (36) i S. S. (68) krivi su, kako se navodi u prvostepenoj presudi, zbog pribavljanja koristi studentu S. N. u vidu nezakonitog sticanja zvanja dipolomiranog profesora fizičkog vaspitanja, iako on nije pristupio odbrani diplomskog rada jer se od 2010. godine nalazi na privremenom radu u Americi.

Jedan od branilaca okrivljenih, advokat Zoran Saveljić rekao je Tanjugu da će odbrana uložiti žalbu na prvostepenu odluku suda.

U sudskom postupku, kako navodi odbrana, nije dokazano da se S. N. nije nalazio u Srbiji na dan odbrane diplomskog rada u decembru 2011. godine. Saveljić je dodao da je tužilac odustao od saslušanja S.N.

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Milovan Bratić rekao je da profesori ne ispituju studente, ali da drže predavanja i vežbe. O njihovom statusu raspravljaće se na fakultetu posle pravnosnažnosti sudske presude, navode lokalni mediji reči dekana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: