"Proširenje EU se ne može odbaciti"

Predsednik DS Bojan Pajtić i bivši komesar za proširenje EU Ginter Ferhojgen saglasili su se da je proširenje EU na zemlje Zapadnog Balkana imperativ.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

18:02

Default images

Bivši potpredsednik Evropske komisije je rekao da proširenje Evropske unije nije opcija koja se može odbaciti od bilo koga, već najvažniji činilac reformskih procesa u zemljama koje žele da uđu u Evropsku uniju.

Ferhojgen je izrazio interesovanje i zabrinutost za stanje medijskih i političkih sloboda u Srbiji.

Sagovornici su rekli da ekonomska kriza ne sme biti uzrok smanjenja slobode medija, jer od nje zavisi i stepen nezavisne kontrole vlasti i uvida građana u njen rad.

Pajtić je naglasio privrženost DS evropskim vrednostima od osnivanja stranke i nedvosmislenu podršku nastavku integracionih procesa.

Na sastanku je naglašeno da je za EU, kao globalnog aktera spoljne politike, veoma važno da nastavi proces započet u Solunu 2003. godine i podrži evropske integracije zemalja kandidata kako bi s većim kredibilitetom mogla da učestvuje u drugim važnim globalnim izazovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: