Počelo suđenje za ubistvo studenta

U Višem sudu u Nišu održan je glavni pretres optuženom Dimitriju Stevanoviću (20) iz Niša zbog sumnje da je ubio studenta medicine Vuka Stoiljkovića.

Izvor: B92

Utorak, 16.09.2014.

16:18

Default images

Glavni pretres je počeo čitanjem optužnice, iznošenjem odbrane optuženog i saslušanjem svedoka.

Optuženi se tereti da je 10. februara 2014. godine oko 19.50 časova u Parku Svetog Save umišljajno ubio Stoiljkovića.

On je te večeri sedeo s društvom u jednom kafeu u kome je bio i Vuk sa svojim društvom, uzeo je nož iz jakne koja je bila na stolici u kafeu, prišao stolu za kojim je sedeo Vuk i pozvao ga da izađe napolje, navodi se u optužnici.

Po izlasku iz lokala započeli su fizički obračun, a optuženi je izvadio nož i oštećenog ubo više puta.

Vuk je počeo da beži, pretrčao je Bulevar Nemanjića, gde je kod zgrade 48a od zadobijenih povreda pao, dok je okrivljeni pobegao s mesta sukoba, a nož je, kako se navodi u optužnici, bacio u kontejner iza obdaništa "Slavuj" u Nišu.

Optuženi se taksijem odvezao do naselja Ledena stena, gde se sastao s trojicom svojih poznanika, tu se presvukao u automobilu kojim su se oni dovezli, a zatim se javio stricu, kome je ispričao šta se dogodilo i od koga je zatražio da pozove policiju. Na tom mestu zatekla ga je patrola policije.

Optuženi se izvinio porodici oštećenog, nije negirao delo, ali isto tako je rekao i da nije kriv za sve za šta ga tereti optužnica, kao i da je čitav događaj splet nesrećnih okolnosti.

U nastavku postupka svedočila je majka oštećenog i njegova devojka.

Ubistvo studenta medicine bilo je povod protestnim okupljanjima u Nišu "Pravda za Vuka", na kojima je istaknut zahtev da nasilje na niškim ulicama mora prestati, a od pravosudnih organa prijatelji i rodbina ubijenog zahtevali su preispitivanje kvalifikacije dela smatrajući da nije reč o ubistvu, već o teškom ubistvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: