"Ne stajemo, obnovićemo Obrenovac"

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević otvorili su renovirani vrtić "Nevena" u Obrenovcu, oštećen u poplavama.

Izvor: Tanjug

Utorak, 16.09.2014.

12:21

Default images

Za obnovu vrtića je kompanija "P&G" u saradnji sa Fondacijom "Ana i Vlade Divac" donirala 45.000 evra. Mali je na otvaranju rekao da je to jedan od četiri vrtića koji su bili uništeni tokom majskih poplava i treći koji je do sad obnovljen.

On je rekao da će u novembru biti renoviran i vrtić "Veseljko".

"Ni ja, ni grad Beograd, ni opština Obrenovac nećemo stati dok se svi objekti koji su bili porušeni u poplavama ne vrate u normalno stanje i dok se svi stanovnici Obrenovca kojima su domovi srušeni ne vrate u svoja domaćinstva", rekao je Mali.

On je zahvalio donatorima na pomoći, razumevanju i novcu koji su dali.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević rekao je da bi, kako bi Obrenovac zaživeo, prvo trebalo obnoviti vrtiće, kako bi roditelji imali gde da ostave decu, te je u tom smislu, kako je naveo, brzo došlo do saradnje sa donatorima.

Antonijević je zahvalio Fondaciji "Ana i Vlade Divac" što su, kako je rekao, uspeli da vrate jedan oblik dobročinstva.

"Pozivam buduće donatore da svoja sredstva usmere na najmlađe, jer oni predstavljaju prvi stub društva", rekao je Antonijević.

Komapnija "P&G" do sad je donirala 100.000 dolara kroz Fondaciju Divac za obnovu 14 kuća koje su stradale u poplavama, rekao je direktor kompanije Stefan Petrović, i dodao da su do sad obnovili šest škola u Srbiji, od toga četiri u Obrenovcu.

Najavio je da će od svakog kupljenog "P&G" proizvoda biti izdvojena sredstva za dalju obnovu i podsetio da je kompanija tokom poplava podelila higijenske pakete Crvenom krstu.

Da je "P&G" jedna od prvih kompanija koja je pritekla u pomoć tokom poplava, potvrdio je i Vlade Divac koji je najavio da će u saradnji sa tom komapnijom u Srbiji biti obnovljeno 27 kuća.

Divac je, kako se i očekivalo, primetio da u vrtiću postoji i koš.

"Drago mi je da ovde imate koš i nadam se da ćemo u narednim godinama dočekivati buduće šampione", rekao je Divac.

Vrtić "Nevena" pohađa 380 mališana, a reč je o najvećem vrtiću u Obrenovcu i zbog toga je bilo veoma bitno da što pre bude obnovljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: