SO: Sud poništio smenu predsednika

Upravni sud u Novom Sadu presudio je da je smena nekadašnjeg predsednika Skupštine grada Sombora Siniše Lazića bila nezakonita i poništio tu odluku.

Izvor: Beta

Utorak, 16.09.2014.

10:55

Default images

U presudi koju je potpisala predsednica sudskog veća Suzana Guduraš potvrđuje se da su prilikom Lazićeve smene na sednici održanoj sredinom aprila ove godine bitno povređena pravila postupka predviđena Zakon o opštem upravnom postupku.

Upravni sud je poništio odluku o Lazićevoj smeni, vratio predmet somborskoj skupštini na ponovno odlučivanje i naložio otklanjanje povreda pravila postupka, navodi se u presudi u koju je agencija Beta imala uvid.

U obrazloženju sudske presude objašnjava se da osporeno rešenje o smeni bivšeg predsednika lokalne skupštine ne sadrži obrazloženje, niti uputstvo o pravnom sredstvu, što tu odluku čini nezakonitom.

Siniša Lazić je odmah nakon što je smenjen tužio Skupštinu grada Sombora.

Pre nego što je Upravni sud presudio u njegovu korist, svoje mišljenje je u junu dalo i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, koje je takođe upozorilo da je akt o razrešenju predsednika skupštine nezakonit.

Siniša Lazić je kadar opozicione Demokratske stranke (DS).

Vlast u tom gradu čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine, Savez vojvođanskih Mađara, Srpski pokret obnove, Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara, Treću Srbiju i dve grupe građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: