"Sankcije EU ne vode dijalogu"

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova kritikovalo je politiku sankcija EU protiv Moskve i upozorilo da to znatno sužava mogućnosti za dijalog.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

23:23

Default images

Ruska strana je negativno ocenila stupanje na snagu novog paketa evropskih restriktivnih mera protiv Rusije, saopštilo je rusko Ministarstvo posle sastanka zamenika ruskog šefa diplomatije Grigorija Karasina sa šefom misije EU u Moskvi, Vigaudasom Usackasom, prenosi Itar-Tass.

"Naglašeno je da dalje odmotavanje spirale sankcija EU, između ostalog, znatno sužava mogućnosti za suštinski dijalog", navodi se u saopštenju.

Akcije lidera EU ne ostavljaju ruskoj strani drugi izbor nego da preduzme dodatne mere kako bi zaštitila svoje interese, zaključuje rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U međuvremenu, ruski premijer Dmitrij Medvedev rekao je danas članovima vladajuće partije Ujedinjena Rusija da su sankcije koje je uveo Zapad - test za snagu Rusije i da zemlja mora da reaguje promišljeno, preneo je Rojters.

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države su prošle nedelje uvele nove sankcije Rusiji zbog njene politike prema Ukrajini.

EU je objavila listu sankcija protiv Rusije, kojima se cilja na velike ruske banke u državnom vlasništvu, kao i na naftne i gasne firme i kompaniju za proizvodnju aviona OAK.

Osim toga na "crnu listu" su stavljena imena još 24 pojedinca, kojima je zabranjeno da putuju u EU, dok je njihova imovina u Uniji zamrznuta, čime se broj fizičkih lica na koje se odnose sankcije EU popeo na 119.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: