Sankcije - test za snagu Rusije

Sankcije koje je uveo Zapad su test za snagu Rusije i zemlja mora da reaguje promišljeno, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

10:02

Default images

"Kada veći broj naših partnera, ako ih možemo zvati partnerima, testira snagu Rusije preko sankcija i svih drugih pretnji, važno je da ne podlegnemo iskušenjima takozvanih lakih rešenja i očuvamo i nastavimo razvoj demokratskih procesa u našem društvu", rekao je Medvedev u govoru članovima vladajuće partije Ujedinjena Rusija, koji je prenosila ruska televizija, preneo je Rojters.

Evropska unija i Sjedinjene Američke Države su prošle nedelje uvele nove sankcije Rusiji zbog njene politike prema Ukrajini.

EU je objavila listu sankcija protiv Rusije, kojima se cilja na velike ruske banke u državnom vlasništvu, kao i na naftne i gasne firme i kompaniju za proizvodnju aviona OAK.

Osim toga, na "crnu listu" su stavljena imena još 24 pojedinca, kojima je zabranjeno da putuju u EU, dok je njihova imovina u Uniji zamrznuta, čime se broj fizičkih lica na koje se odnose sankcije EU povećao na 119.

SAD su, takođe, uvele dodatne sankcije Rusiji, koje pogađaju naftnu i vojnu industriju i još više ograničavaju pristup velikih ruskih banaka američkim tržištima deonica i obveznica.

Nove američke sankcije, takođe, dodatno ograničavaju aktivnost šest ruskih banaka, među kojima je i Zberbanka, najveća u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: