Uragan Odil pogodio Meksiko

Moćni uragan Odil spustio se protekle noći na južni deo poluostrva Donja Kalifornija na severozapadu Meksika.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 15.09.2014.

09:32

Default images

Zbog toga su stanovnici i turisti potražili spas u skloništima i hotelskim salama za konferencije.

U ovoj oblasti na pacifičkoj obali Meksika nalaze se velika turistička odmarališta, male ribarske zajednice i naselja s trošnim prizemnim kućama, prenosi AP. Meteorolozi su prognozirali opasnu oluju praćenu velikim talasima, kao i obilne kiše koje mogu da izazovu odrone i poplave.

Američki Nacionalni centar za uragane u Majamiju saopštio je da se, prema satelitskim snimcima, Odil spustio na ovo područje nešto pre 22 sata po lokalnom vremenu, brzinom od 125 kilometara na čas, a pomera se ka severozapadu.

Neki turisti su čekali na međunarodnom aerodromu u Los Kabosu u nadi da će uspeti da otputuju pre oluje, ali su sinoć otkazana najmanje 22 avionska leta.

Luis Felipe Puente, nacionalni koordinator pri službi za civilnu zaštitu, rekao je da su 164 skloništa spremna za 30.000 ljudi u Južnoj Donjoj Kaliforniji.

Uragan Odil prerastao je juče u uragan četvrte kategorije, a vlasti su upozorile na jake kiše koje će dovesti do poplava u priobalnim delovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: