Još jedna sumnja na lekarsku grešku

Roditelji Stefana Minića, preminulog posle lečenja na Klinici za opekotine u Zvečanskoj, zatražili su da se utvrdi istina o uzroku njegove smrti.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 15.09.2014.

13:52

Default images

Minić je zadobio opekotine 6. jula prilikom eksplozije plina u porodičnoj kući u Kragujevcu, a preminuo je 12. avgusta, 38 dana po lečenju na klinici.

Otac preminulog mladića, Goran Minić, rekao je da je Stefan umro "pod nerazjašnjenim okolnostima od sepse", iako je do poslednjih dana njegov oporavak išao dobrim putem.

"Tražimo da se utvrdi da li je načinjena lekarska greška i da li je ona uzrokovala Stefanovu smrt", rekao je Minić.

Roditelji sumnjaju da je napravljena greška zato što je lekar Stefanu stavio veštačku kožu "integru" koju nije odobrio Klinički centar Srbije, te da je ta koža izazvala sepsu.

On je naveo da ni više od mesec dana od smrti sina od nadležnih zdravstvenih institucija roditelji ne mogu da dobiju traženu dokumentaciju. Na Klinici za opekotine u Zvečanskoj odbijen je njihov zahtev da dobiju izveštaj o lečenju, koje je vodila načelnica odeljenja za opekotine Biljana Ćertić.

Porodica, kao ni tužilaštvo, nisu dobii ni rezultate obdukcije, koja je obavljena 13. avgusta, po nalogu tužilaštva u Kragujevcu. Roditelji su uložili žalbe Klinici za opekotine u Zvečanskoj, direktoru Kliničkog centra Srbije Miljku Ristiću i Ministarstvu zdravlja Srbije.

Prema saznanjima roditelja, samo je direktor Kliničkog centra pokrenuo interne istrage, ali ni o tome nemaju zvanične informacije.

Stefan je tokom lečenja u Beogradu više puta operisan, na rukama i nogama mu je presađena koža donora, trojice njegovih drugova, a poslednjom operacijom mu je u potkolenom delu ugrađena veštačka koža "integra".

"Veštačka koža je ugrađena 4. avgusta, a Stefan je ubrzo dobio temperaturu, rana je curila, zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo", rekla je Stefanova majka Mirjana.

Prema njenim rečima, Stefan je zatim prebačen u Urgentni centar i kako su još rekli lekari, uveden je u veštačku komu da bi se organizam izborio i oporavio.

"Sve vreme smo se nadali da će se Stefan oporaviti, čak i kada mu se iznenada stanje pogoršalo, jer smo verovali da je naš sin u dobrim rukama i da lekari čine sve što treba", rekla je Minićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: