Konferencija o efektivnoj nastavi

Konferencija ''Efektivna nastava i učenje tokom studentske prakse'', održava se 15. i 16. septembra u Beogradu, a skup organizuje Razvionica.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

23:38

Default images

Projekat "Podrška razvoju ljudskog kapitala i istraživanju – Opšte obrazovanje i razvoj ljudskog kapitala" - Razvinoca, organizuje Konferenciju ''Efektivna nastava i učenje tokom studentske prakse'', koja će se održati 15. i 16. septembra u Beogradu.

Konferencija je deo trogodišnjeg projekta koji kroz predpristupne fondove finansira Evropska Unija, dok je nosilac Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije. Za potrebe Ministarstva projekatne aktivnosti sprovodi konzorcijum koji predvodi kompanija Hulla & Co. Human Dynamics KG. Glavni cilj projekta je da se poboljšanjem osnovnog, opšteg srednjeg i sistema obrazovanja i obuke nastavnika doprinese ekonomskom i društvenom razvoju, navedeno je u saopštenju Razvionice.

Projekat se u okviru jedne od komponenata bavi uspostavljanjem i razvijanjem škola vežbaonica za stručnu praksu studenata fakulteta za obrazovanje nastavnika.

Kako je jedan od ciljeva projekta da obogati postojeće metode nastave u domaćim školama koristeći iskustva i modele iz evropskih zemalja, konferencija će okupiti domaće i inostrane stručnjake iz te oblasti. Tokom dvodnevog skupa biće razmotreno aktuelno stanje u pogledu prakse studenata u školama vežbaonicama u Srbiji i otvorena mogućnost da se osmisle i usaglase predlozi za dalje unapređivanje obe oblasti. Konferencija će omogućiti da se posebno detaljno razmotre najvažnije teme koje su tokom obuka izdvojili potencijalni i aktuelni mentori iz škola - vežbaonica i iz drugih škola u kojima studenti obavljaju praksu, kao i one koje su prepoznali predstavnici univerziteta i fakulteta na kojima se obrazuju budući nastavnici.

Na konferenciji će biti obrađeni konkretni primeri dobre prakse u mentorstvu studenata - budućih nastavnika u Srbiji i zemljama EU, kao i da se razmotre mogućnosti uključivanja uspešnih vežbaonica i partnerskih fakulteta u EU programe obrazovanja, navodi se.

Na skupu se očekuje oko 200 učesnika, od predstavnika svih škola - vežbaonica koje su izabrane u okviru projekta, predstavnika fakulteta na kojima se obrazuju nastavnici, do domaćih i međunarodnih stručnjaka. Predlozi proistekli sa konferencije biće pretočeni u konkretne preporuke za rešavanje postojećih problema, koncipiranje razvojnih mera i kreiranje odgovarajućeg sistemskog okvira za realizaciju kvalitetne stručne prakse.

Razvionicu finansira Evropska unija, a nosilac projekta je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: