DUD učestvuje na izborima za savet

Predsedništvo Demokratske unije doline donelo odluku da DUD učestvuje na predstojećim izborima za Nacionalni savet Albanaca (NSA) 26. oktobra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

21:15

Default images

Predsednik stranke Skender Destani je za agenciju Beta izjavio da je DUD prva politička partija Albanaca iz Preševa i Bujanovca koja je zvanično donela tu odluku.

"Nismo učestvovali na prethodnim izborima za NSA pre četiri godine jer smo tada predlagali elektorski način izbora tako da je ovo prvi put da DUD učestvuje na izborima", kazao je Destani.

On je naveo da nije zadovoljan dosadašnjim radom NSA i da očekuje da na predstojećim izborima izađe što više političkih partija koje predstavljaju Albance da bi zahtevi koji se preko NSA upućuju Vladi Srbije imali veću težinu.

"Očekujem da ubuduće NSA radi još bolje i da se uz političku volju Vlade Srbije poboljšaju uslovi za život Albanaca", rekao je Destani.

NSA je prvi put formiran pre četiri godine, a na izborima je tada učestvovala samo Partija za demokratsko delovanje (PDD) na čijem se čelu nalazi Riza Haljimi, iz koje je najavljeno da će na izborima za NSA verovatno učestvovati i ove godine, ali da još nije doneta zvanična odluka na partijskim organima.

Zbog bojkota izbora ostalih političkih partija koje predstavljaju Albance, prema rečima aktuelnog predsednika NSA Galipa Bećirija, nikada nije uspostavljena čvršća saradnja između Saveta i lokalnih samouprava u Bujanovcu i Preševu, u kojima su vladajuće koalicije formirale partije koje su bojkotovale izbore za nacionalni savet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: