Sirijska opozicija očekuje pomoć

Lider sirijske opozicione grupe u egzilu Hadi el-Bahra kaže da očekuje podršku međunarodne zajednice u borbi protiv vojske Sirije i ekstremista Islamske države.

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

22:46

Default images

SAD se zalažu sa formiranje široke međunarodne koalicije i već je osigurala podršku 10 arapskih država, uključujući i Saudijske Arabije.

"Uloga međunarodne koalicije protiv terorizma mora da bude jasna", rekao je Bahra, lider sirijske Nacionalne koalicije, na konferenciji za novinare u Abu Dabiju.

Bahra je istakao da je sirijska Nacionalna koalicija "sto odsto" sposobna da se bori protiv Islamske države "uz pravi plan koji smo načinili i za koji smo zatražili od međunarodne zajednice da ga podrži".

Prema njegovim rečima, istovremeno bi bile pokrenute dve ofanzive, "jedna protiv režima, a druga protiv Islamske države", prenela je agencija AFP.

Američki predsednik Barak Obama rekao je da će SAD proširiti vojnu kampanju protiv boraca ekstremističke grupe Islamska država, napadajući ih iz vazduha "gde god se nalazili".

On je istakao i da će SAD predvoditi široku koaliciju sa zadatkom da oslabi, a zatim i uništi Islamsku državu, napominjući da u kampanju neće biti uključene američke kopnene trupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: