PN: Gastarbajter ubio druga pa sebe

U Paraćinu je u nedelju ujutro izvršeno ubistvo i samoubistvo. Tragično je okončan nesporazum Srba koji žive u Austriji, pišu Novosti.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.09.2014.

13:39

Default images

U nedelju oko 4h u Paraćinu, u Ulici carice Milice, izvršeno je ubistvo, a kasnije je kod opšte bolnice nađeno beživotno telo osumnjičenog za to krivično delo.

"Sumnja se da je V.N (59) iz Tekije kod Paraćina hicem iz pištolja, oko 4 sata, naneo ranu u predelu grudi M.H (56) iz okoline Paraćina, koji je podlegao na mestu događaja", navodi se u saopštenju jagodinske policije.

To se odigralo u prisustvu Z.N (34) iz okoline Paraćina koji nije povređen.

Beživotno telo osumnjičenog V.N, je "jutros oko 7 sati pronađeno u blizini Opšte bolnice u Paraćinu, sa ranom u predelu glave", navodi se u saopštenju.

Više javno tužilaštvo u Jagodini naložilo je obdukciju tela.

Gastarbajter ubio druga, pa sebe

Kako Novosti saznaju, Vojin Nikolić (59) iz Tekije ubio je iz pištolja, oko četiri sata iza ponoći, Milenka Nikolića (56) iz Šaludovca. Pokušao je da ubije i njegovog sina. Zatim je otišao sa mesta ubistva i pucao sebi u glavu u neposrednoj blizini Opšte bolnice. Hitna pomoć mogla je samo da konstatuje smrt obojice.

Milenkov sin Zoran je, na sreću, ostao nepovređen.

"Šta se tačno tokom tog susreta dogodilo, pokazaće istraga, ali je epilog da je Vojin potegao pištolj "magnum 357" i pucao Milenku pravo u grudi. Pucao je zatim i u njegovog sina ali ga nije pogodio. On je uspeo da pobegne i da alarmira policiju. Ubica se zatim odvezao sa lica mesta i otišao u Tatar Bogdanovu ulicu gde je presudio sebi jednim metkom u glavu", kaže sagovornik Novosti iz policije.

Pucanj kod Opšte bolnice je čuo vlasnik privatne apoteke, koji živi u kući iza.

"Probudio me je taj pucanj, a malo kasnije, kad sam ustao, video sam šta se dogodilo. Kola su mu bila tu parkirana, a čovek je bio sav u krvi! Izgleda da je čučnuo uz ogradu kad je pucao sebi u glavu, tako sam čuo od policije", ispričao je Novostima vlasnik ove privatne apoteke.

Obojica Nikolića radila su u Austriji, gde su bili na privremenom radu. Sugrađanka ubijenog kaže da su bili vozači, čak da su se družili.

"Nisu braća ni rođaci, ali znam da su živeli u istom gradu u Austriji. Bili su vozači autobusa. Nešto sigurno mora da se teško desilo među njima kad je došlo do ubistva", rekla je ona za Novosti.

Navela je da je ubijeni živeo u Austriji sa suprugom, dok su u njihovoj porodičnoj kući u Šaludovcu bili sin, snajka i troje unučadi. Ima još dve ćerke, zetove i unučiće koji žive u Paraćinu.

Istraga će pokazati koji je stvarni motiv ove tragedije. Nezvanično, žrtva je iz nekog razloga podnosila prijavu protiv Vojina policiji, ali nema potvrde za to.

Sin i svedok ubistva: Nije bilo svađe

"Novosti" su uspele telefonom da kontaktiraju sa Zoranom Nikolićem, sinom ubijenog i svedokom ubistva, koji je i sam za dlaku izbegao smrt. On je rekao da nije uopšte bilo svađe i da je njegov otac od Vojina trebalo da uzme neku kesu i da je ponese u Austriju.

"U trenutku kad je otac uzimao ono što mu je Vojin pružio uz reči "Je li to ta kesa?", Vojin je izvadio pištolj i počeo da puca", jedva je izgovorio Zoran.

Nisu kriminalci

Ni ubica ni žrtva, saznaju "Novosti", nemaju kriminalnu prošlost i nemaju dosijee u MUP, iako se ulična ubistva odmah povezuju sa mafijaškim obračunom. Taj tip ubistva na javnim mestima dešava se češće u susednoj Ćupriji, podsećaju Novosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: