Kiša usporava zatrpavanje deponije

Kiša usporava zatrpavanje šabačke deponije, ali nadležni uveravaju da će ovaj problem, star više od dve decenije, uskoro biti rešen.

Izvor: B92

Nedelja, 14.09.2014.

19:29

Default images

Kiša koja pada ovih dana, otežava rad teške mehanizacije koja radi na zatrpavanju šabačke deponije. U gradskoj upravi kažu da će, bez obzira na usporavanje, rokovi biti ispoštovani, kako bi se ovaj probem - koji postoji više od dve decenije, rešio.

Kamioni sa zemljom ovde su svaki dan i rade na prekrivanju šabačke deponije koja se prostire na 20 hektara, nedaleko od centra grada.

Tako će biti pokriveno smeće koje se ovde deponovalo 23 godine, i to po 100 tona svakoga dana.

Kiša koja je padala, usporila je radove, ali u gradskoj upravi kažu da zatrpavanje teče po planu.

"Zemlje ima dovoljno. Nasipanje ide po planu, i vrlo sam zadovoljan kako se stvari tamo odvijaju. Očekujem da imamo zatrpanu deponiju i da najzad to što je bilo ruglo grada, više ne bude", kaže za B92 Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

Javno komunalno preduzeće "Stari Grad“ nabavilo je 50 hiljada kubika zemlje, za prekrivanje deponije koja u pojedinim delovima dostiže dubinu i do 10 metara.

"Ovo nije bila sanitarna deponija, ali je bila kontrolisana u svakom slučaju. Smeće se kontrolisano odlagalo. Sada je na nama posao da to pokrijemo prvenstveno vizuelno i sprečimo širenje neprijatnih mirisa", kaže Dragan Ninković, direktor JKP “Stari grad“ Šabac

Ovaj posao trebalo bi da bude završen do kraja idućeg meseca, a onda sledi druga faza. Plan predviđa postavljanje sistema za odvodjenje metana koji se može koristiti kao toplotna ili zelena energija.

Tokom poslednje faze ova površina biće pretvorena u park sa stazama, zelenilom i aromatičnim biljkama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: