Privedeni osumnjičeni za prebijanje

Tri osobe koje su prisustvovale tuči u kojoj je povređen nemački državljanin večeras su privedene, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 13.09.2014.

16:59

Default images

Napadači su uhapšeni u dva grada u Srbiji i trenutno se nalaze u rukama policije, navodi se u saopštenju.

Policija nastavlja rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je ranije obišao povređenog nemačkog državljanina u Urgentnom centru, rekao je tada da je policija uhapsila jednog od trojice prisutnih tokom tuče na Brankovom mostu u kojoj je povređen nemački državljanin.

"Ispitaćemo koje je bila njegova uloga i da li može da identifikuje druga dva lica koja su učestvovala u tome", rekao je Stefanović.

Kako je istakao, radi se i na snimcima odnosno analizi tih snimaka koji prikazuju incident na kojima se vide detalji tuče, ali taj prvi snimak nije dovoljan da bi se identifikovalo lice.

Stefanović je precizirao da je reč o snimcima sa kamere jednog ugostiteljskog objekta.

Do kraja dana imaćemo precizno šta se tačno vidi na ovim snimcima, rekao ministar.

"Učinićemo sve da u kratkom roku nađemo počinioce", rekao je Stefanović novinarima nakon obilaska povređenog u Urgentnom centru.

On je poručio da se ubuduće neće niti tolerisati niti trpeti ovakvi incidenti i da će uslediti brza i energična reakcija policije prema svakome ko pokuša da se poigra zakonima zemlje.

Ministar je rekao da će policija nastojati da zaštiti građane kako naše, tako i one iz inostranstva koji dođu da provedu vreme u nasoj zemlji.

On je upozorio da je time što je pretučen nemački državljanin naneta velika šteta po imidž zemlje i da je poslata jako loša poruka onima koji žele da dođu i na lep način provedu vreme u Srbiji.

Tuča u kojoj je napadnut nemački državljanin D.H. (27), koji je u Beograd došao radi učešća na konferenciji o pravima LGBG populacije, dogodila noćas oko 3 sata u Brankovoj ulici.

Povređeni je prebačen u Urgentni centar gde je operisan, a kako je rekao ministar zdravlja Zlatibor Lončar, njegovo stanje je bolje, ali su naredna 24 sata kritična i treba biti posebno obazriv.

Član organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić kaže da je incident u kom je povređen nemački državljanin još jedan dokaz kako LGBT populacija živi u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: