Da nije UKR, SAD bi izmislile nešto

Predsednik ruske Dume (donjeg doma parlamenta) Sergej Nariškin izjavio je da su SAD iskoristile ukrajinsku krizu za uvođenje sankcija Rusiji.

Izvor: B92

Petak, 12.09.2014.

12:08

Default images

"Postoji izjava po kojoj bi, da nije bilo pucnja u Sarajevu, bilo drugih izgovora i povoda da se počne Prvi svetski rat i to je slično onom što se sad događa", rekao je Nariškin, dodajući da sankcije koje je proglasio američki predsednik Barak Obama "više nemaju ništa zajedničko sa realnošću".

"Strane u unutarukrajinskom konfliktu dogovorile su primirje. U toku je težak proces razmene ratnih zarobljenika. Čini se da svi treba da pomognu, a ni u kom slučaju da se narušava to krhko primirje. Ali, ne, u tom momentu oni koji sede u vašingtonskim kabinetima vlasti proglašavaju sankcije", rekao je predsednik Dume, a prenosi Itar-Tas.

Nariškin je izrazio uverenje da je za njih konflikt "samo povod" i da nije bio taj, "našli bi drugi".

Obama je, podseća ruska agencija, najavio nove sankcije za finansijski, energetski i odbrambeni sektor Rusije.

SAD su od kraja marta do kraja jula uvodile sankcije u četiri faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: