Sprečen krivolov prepelica u Sonti

Aktivisti Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštili su da su sprečili krivolov prepelica.

Izvor: Beta

Sreda, 10.09.2014.

13:16

Default images

Kako je saopšteno, pronašli su u lovištu kod Sonte veliki broj zakonom zabranjenih elektronskih vabilica za prepelice i lovce koji su zatečeni u krivolovu.

U saopštenju Društva se navodi da je na tri lokacije u blizini Sonte bilo postavljeno najmanje deset vabilica, čiji je cilj masovan krivolov tih ptica selica, kojih ima sve manje.

Policija je identifikovala veću grupu domaćih i stranih lovaca iz Italije, koji su prema navodima Društva bili gosti izvesne agencije za lovni turizam iz Apatina, a vabilice i ubijene ptice su zaplenjene.

"Oni su krivolovili na prostoru lovišta kojim gazduje Lovačko udruženje 'Fazan' iz Sonte. Očigledno je da neko iz pomenutog udruženja omogućava nelegalan lov strancima sa ciljem da se stekne brza i nezakonita zarada", piše u saopštenju Društva.

Dodaje se da Lovačka udruženja i agencije plaćaju osobe koje čuvaju vabilice tokom noći i javljaju ako primete policiju, inspekciju i aktiviste za zaštitu ptica.

"Postoji dobro uhodan kriminalni lanac širom Srbije u kome se pojedinci bogate, a našu prirodnu baštinu nemilosrdno rasprodaju i uništavaju", upozorava Društvo.

Sva lica zatečena u nelegalnom lovu privedena su u policijsku stanicu u Apatinu, javni tužilac je ovo delo okarakterisao kao krivično delo nezakonitog lova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: