Uskoro procena policije za Prajd

Ministar Nebojša Stefanović kaže da se policija intenzivno priprema pred najavljenu Paradu ponosa i da će narednih dana imati precizne bezbednosne procene.

Izvor: B92

Sreda, 10.09.2014.

13:10

Default images

"Kako se termin Parade ponosa približava, rizik je veći. Mi hoćemo da budemo potpuno ozbiljni kada je reč o bezbednosnim procenama, ne želimo da dajemo paušalne ocene", rekao je Stefanović novinarima u Beogradu.

Parada ponosa je najavljena za 28. septembar, a njeno održavanje prethodnih godina zavisilo je od bezbednosnih procena nadležnih državnih organa. Tokom Parade ponosa u oktobru 2010. godine izbili su neredi sa velikim brojem povredjenih i uhapšenih.

"Kako se termin (parade) bude približavao policija će moći da izadje sa svojom procenom, pošto nije jedina koja radi takve bezbednosne procene", rekao je Stefanović.

Dodao je da policija priprema i angažuje sve snage koje su potrebne.

Stefanović je naveo da MUP obavlja i sve preventivne pripreme kako bi se sprečile eventualne negativne posledice.

Članovi organizacionog odbora Nedelje ponosa danas su saopštili da su planirali da se Prajd šetnja održi 28. septembra u podne i da ide maršrutom od zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj do platoa ispred Skupštine grada.

Više o tome pogledajte u našem prilogu ispod:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: