"EU da nastavi pritisak na Rusiju"

Britanski sekretar za odbranu Majkl Felon rekao je da EU mora da nastavi s pritiskom na Rusiju zato što je evidentno da sankcije daju rezultat.

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2014.

22:14

Default images

Učesnik sastanka ministara odbrane EU u Italiji posvećenom krizama u Ukrajini, Iraku i Libiji, izjavio je da EU mora ostati odlučna u pogledu sankcija.

"Zemlje članice su imale pomalo drugačije stavove o tome, ali od suštinske je važnosti da nastavimo da vršimo pritisak. Sankcije očigledno daju rezultat i to se vidi", rekao je Felon.

Ambasadori EU su u ponedeljak odložili uvođenje novog paketa sankcija Rusiji da bi videli da li će prekid vatre u Ukrajini biti poštovan.

Ova neočekivana odluka je iznela na videlo podele u EU povodom uvođenja sankcija Rusiji, koja je već preduzela kontramere u oblasti trgovine i zapretila novim merama ako EU pooštri sankcije prema njoj, navodi Rojters.

Lopta je sada u dvorištu ruskog predsednika Vladimira Putina i on mora odlučiti da li želi da se suoči sa svom silinom sankcija ili želi da vidi neki napredak, kazao je Felon dodajući da "ubijanje mora prestati".

"Sankcije ne bi trebalo ublažavati dok ne vidimo reciprocitet na strani Rusije u smislu vraćanja vojnika na rusku stranu granice", rekao je Felon.

Ipak, članice Evropske unije imaju i bojazan od ruskog odgovora na uvođenje novih sankcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: