Kairo: 20 god. zatvora za islamiste

Egipatski sud osudio je lidera zabranjene Muslimanske braće i islamskog imama na po 20 godina zatvora, zbog pokušaja ubistva dvojice policajca.

Izvor: Tanjug

Utorak, 09.09.2014.

14:05

Default images

Presuda je deo odluke Vlade u Kairu da dalje deluje na slamanju islamista.

Mohamed El Beltagi i imam Safvat Hegazi osuđeni su za pritvaranje i pokušaj ubistva dvojice policajaca tokom protesta protiv svrgavanja izabranog predsednika Mohameda Mursija, 3. jula 2013. na kairskom trgu Raba Al Adavija, kada su snage bezbednosti ugušile pobunu, uz stotine mrtvih.

Egipatski zvaničnici, za koje su Muslimanska braća teroristička organizacija, u više navrata su navodili da su neki demonstranti bili naoružani i da su pucali na policiju i vojsku koja je državnim udarom sa vlasti uklonila prvog, na izborima izabranog predsednika Morsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: