"Preseljenje jeftinije od obnove"

Predsednik gradske opštine Rakovica Vladan Kocić smatra da je preseljenje stanovnika iz naselja Mitar Bakić, pogođenog poplavama, najbolje rešenje.

Izvor: B92

Utorak, 09.09.2014.

22:02

Default images

"Kuće stanara u naselju Mitar Bakić trajno su oštećene, tako da je njihovo raseljavanje sa ove lokacije najbolje rešenje. Sanacija terena, izgradnja nasipa i preduzimanje drugih mera za odbranu od poplava daleko bi prevazišle cenu preseljenja na drugu lokaciju", rekao je Kocić.

Objekti u tom naselju, kako je saopštila opština Rakovica, sagrađeni su tridesetih godina prošlog veka, a i ranije su trpeli štetu od poplava.

U saopštenju se navodi da će opština, u saradnji s drugim nadležnim institucijama i stanovnicima naselja, nastaviti aktivno da rade na iznalaženju trajnog rešenja u saniranju štete koju je napravila vodena stihija.

U obilasku naselja bili su i službenici Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: