Rusija: O MH17 u Savetu Evrope

Predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin rekao je da Rusija želi da se o obaranju malezijskog aviona razgovara u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

22:20

Default images

Nariškin, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu gde je učestvovao na zasedanju Predsedničkog komiteta PS SE, rekao je ranije da je dogovoreno da istraga o malezijskom avionu treba da bude otvorena i transparentna.

Malezijski avion sa 298 ljudi srušio se na istoku Ukrajine 17. jula na letu od Amsterdama do Kuala Lumpura. Obe strane u ukrajinskom sukobu optužuju se međusobno da su oborile avion raketom.

Preliminarni izveštaj o uzrocima pada aviona je skoro kompletiran, rekla je predstavnica holandskog odbora za bezbednost Sara Vernoij dodajući da će to biti okončano ili krajem ove sedmice ili početkom naredne.

Vernoij je rekla da će preliminarni izveštaj baciti izvesno svetlo na uzrok tragedije, ali da će mnoga pitanja ostati bez odgovora. Ona je dodala da bi rezultati detaljnije istrage mogli da budu objavljeni na proleće naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: