Objavićemo razgovor Putina i Baroza

Spremni smo da objavimo snimak razgovora između Putina i predsednika Evropske komisije Žoze Manuela Baroza, saopštio je Kremlj.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

18:45

Default images

Mediji su juče preneli da je ruski predsednik izjavio da bi "mogao da osvoji Kijev za dve sedmice kada bi to hteo".

Zvanična Moskva je protestovala zbog toga što je Putinova rečenica, koja je imala sasvim drugačiji smisao, istrgnuta iz konteksta.

Zvanični Kremlj je spreman da objavi sadržaj tog razgovora da bi otklonio bilo kakve nesporazume o onome šta je rekao ruski predsednik, napisao je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov u pismu upućenom Barozu.

Pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov ranije danas je izjavio da su reči Vladimira Putina o mogućnosti da "uzme Kijev za dve nedelje" istrgnute iz konteksta i da su imale sasvim drugačiji smisao, a da je objavljivanje razgovora predsednika Evropske komisije Žoze Manuela Baroza s Putinom bilo nekorektno.

Prvu informaciju s pomenutom rečenicom objavila je italijanska "Republika", a zatim i drugi mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: