Bez hapšenja "nemarnih" roditelja

Britansko tužilaštvo povuklo je zahtev za hapšenje roditelja teško obolelog dečaka, koji je odveden iz bolnice u Britaniji bez saglasnosti lekara.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

17:26

Default images

On je nekoliko dana kasnije pronađen u Španiji zajedno sa majkom i ocem, a tužilaštvo je od hapšenja roditelja odustalo na ročištu u britanskom Vrhovnom sudu, pošto je šef policijskih snaga koje su prethodno zatražile hapšenje izjavio da čitava situacija "nije u redu".

Šef policije okruga Hempšir Endi Marš je istakao da je namera policije bila da se osigura bezbednost deteta, a ne "da mu se uskrati podrška porodice u ovom veoma teškom trenutku njegovog života".

Sud u Španiji je u ponedeljak doneo odluku o 72-časovnom pritvoru za roditelje Ašje Kinga, a takođe im je bilo zabranjeno da posete svog sina, koji se nalazi na lečenju u bolnici u španskom gradu Malagi.

Dečak, koji boluje od tumora u mozgu, lečio se u Opštoj bolnici u Sauthemptonu, ali je prošle nedelje iznenada nestao. On je u subotu pronađen u Španiji zajedno sa svojim roditeljima, ocem Bretom i majkom Nagme, koji su tom prilikom uhapšeni.

Dečakova baka Patriša King je juče za BBC izjavila da je "apsolutna sramota" da su njen sin i snaja optuženi za zanemarivanje deteta time što su ga odveli iz bolnice bez saglasnosti lekara.

Roditelji optužuju britanske vlasti da Ašji nisu obezbedili vrstu lečenja koja mu je potrebna. Oni su kritikovali britanski zdravstveni sistem, istakavši da je dečaku potrebna protonska terapija za lečenje tumora, koja mu nije obezbeđena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: