Lugansk bez vode i struje

Građani Luganska na istoku Ukrajine nemaju vodu ni električnu energiju, saopštila je danas posmatračka misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

16:31

Default images

Takođe se navodi da u čitavom gradu radi samo jedna bolnica.

Pijaća voda se stanovništvu dostavlja cisternama, navodi se u izveštaju te organizacije, a prenosi agencija Itar-Tas.

Ukrajinska služba za vanredne situacije je misiju OEBS-a obavestila da je u Lugansku ostalo da živi samo 250.000 ljudi, u poređenju sa 420.000, koliko ih je u tom gradu živelo pre nego što je u aprilu izbio konflikt između ukrajinske vojske i proruskih snaga.

"Ima razloga za zabrinutost da Lugansku preti potencijalna humanitarna katastrofa usled toga što je u sukobima oštećen sistem za vodosnabdevanje. Ukoliko taj problem ne bude rešen u roku od nekoliko nedelja, gradski rezervoar sa vodom bi mogao da bude zagađen", navodi se u izveštaju.

Misija OEBS-a je takođe potvrdila da aerodrom u Lugansku više nije pod kontrolom ukrajinske vojske, već je prešao u ruke proruskih snaga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: