Nastavljeno bombardovanje Damaska

Sirijska vojska izvela je 25 vazdušnih napada na Jobar, četvrt Damaska koja je strateško uporište pobunjenika.

Izvor: Beta

Utorak, 02.09.2014.

16:14

Default images

Sirijska opservatorija za ljudska prava istakla je da su desetine pobunjenika ubijene, ali nije mogla da navede precizan broj stradalih.

"To je najveći broj vazdušnih udara na Jobar od početka ofanzive vojske (pre šest dana) na tu četvrt koju kontrolišu pobunjenici", već godinu dana, precizirano je.

Sirijski režim, uz podršku libanskog Hezbolaha, od petka izvodi veliku ofanzivu na taj strateški važan deo prestonice, želi da zauzme tu četvrt i istera pobunjenike, kako bi otklonio opasnost po Damask, i da zatim napreduje ka Guti.

U napadu su korišćeni avioni, artiljerija, ali i rakete zemlja-zemlja iranske proizvodnje, a navedeno je da borci Hezbolaha deluju sa kopna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: