Uhapšeno 88 pripadnika Al Kaide

Vlasti Saudijske Arabije saopštile su da je uhapšeno 88 ljudi pod sumnjom da su pripadali ćeliji terorističke organizacije Al Kaide.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

15:52

Default images

Sumnja se da je ta ćelija planirala napade u Saudijskoj Arabiji i van nje. Vlast u Rijadu je zbog napredovanja ekstremističke grupe Islamska država u Iraku i Siriji pooštrila delovanje protiv simpatizera te organizacije, koji bi mogli da ugroze stabilnost Saudijske Arabije, prenela je agencija AP.

Saudijski ministar unutrašnjih poslova Mansur al-Turki izjavio je da su neki od uhapšenih prethodno služili zatvorske kazne za slična dela.

On je dodao da su saudijske bezbednosne službe mesecima pratile tu grupu militanata i da su tako otkrili njihove planove. Među 88 uhapšenih ima i troje Jemenaca, dok su ostali Saudijci, rekao je ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: