Donjeck - život u skloništima

Zbog neprestanog pucanja na Donjeck njegovi žitelji prinuđeni su da praktično žive u skloništima, izvestile su ukrajinske agencije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

15:31

Default images

Zbog stalne paljbe na Donjeck ljudi su prinuđeni praktično da žive u skloništima a za neke žitelje grada skloništa su postala "druga kuća", jer od njihovih kuća nije ostalo ništa, izvestila je agencija UNN.

Ukrinform navodi da su stanovnici Donjecka koji žive blizu aerodroma skloništa od granata opremili u podrumima njihovih kuća.

Predstavnik pres službe Štaba za antiterorističku operaciju Leonid Matjuhin izjavio je da je donjecki aerodrom i dalje pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Gradske vlasti saopštile su sredinom dana da je u gradu situacija napeta i da se plotuni čuju u Petrovskom, Kirovskom i Kijevskom rejonu.
Foto: Beta/AP
Zbog požara u prvoj polovini dana bez napajanja strujom ostalo je 67 podstanica u Kijevskom i Kujbiševskom rejonu, prenele su agencije.

Prema saopštenju Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) u Kijevu, tokom protekla 24 sata u Donjeckom basenu borbe su vođene u oblasti 11 naselja.

Itar-Tass je iz Kijeva javio da su tokom čitave noći vođene žestoke borbe između ukrajinskih snaga i ustanika u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, a da se podaci o žrtvama koje prenose sukobljene strane znatno razlikuju.

Proruske snage tvrde da je najmanje 320 ukrajinskih vojnika poginulo ili ranjeno, dok Nacionalna garda navodi da je u borbama kod tri naselja (Razdoljnoje, Vasiljevka i Starolaspa) jedan njihov pripadnik ubijen a devet ranjeno, dok "napadači imaju ozbiljne gubitke u živoj sili i tehnici".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: