Albanija:Sprečićemo obuke terorista

Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati potvrdio je da se u pojedinim krajevima Albanije obučavaju ljudi za terorističke akcije i za "džihad u Siriji".

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

14:40

Default images

Bušati je dodao da je Albanija odlučna da ih izoluje. On je, prema pisanju albanskog lista Šekuli, na konferencije za štampu sa kanadskim kolegom Džonom Bairdom naveo da takvi kampovi postoje u Albaniji ali i na Kosovu.

Objasnivši da je ta pojava usko povezana sa ekonomskim i socijalnim prilikama u Albaniji, Bušati je naglasio da albanska država radi na njenom izolovanju i suzbijanju.

"Albanija ne negira da se u odredjenim zonama sprovodi obuka za izvodjenje terorističkih akata ali se to ne vezuje sa verskom tolerancijom kao jednom od najvećih tekovina koje imamo. I papina poseta se oslanja na nju. Albanija odlučno radi na izolovanju ovog fenomena", rekao je Bušati uz napomenu da su razlike u socijalnom miljeu izmedju Albanije i Balkana velike, te da to u dobroj meri utiče i na ovakve pojave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: