Ukrajina:Do sada 2600 žrtava sukoba

U protekla 24 sata u borbama sa proruskim snagama poginulo je 15 ukrajinskih vojnika, saopštila je ukrajinska vojska. Do sada je ukupno poginulo 2600 ljudi.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

12:40

Default images

Prema podacima Ujedinjenih nacija, u konfliktu između ukrajinskih i proruskih snaga, od 2.600 poginulih, oko 800 je ukrajinskih vojnika, preneo je Rojters.

Agencija UN za izbeglice saopštila je da je kao posledica sukoba na istoku Ukrajine jedan milion ljudi napustio svoje domove. Od tog broja, 260.000 su interno raseljeni. Ruske vlasti su objavile da je od početka godine oko 814.000 Ukrajinaca izbeglo u Rusiju.

"Ako se kriza ne zaustavi odmah, imaće ne samo razarajuće humanitarne posledice, već i potencijal da destabilizuje čitav region", upozorio je visoki komesar UN za izbeglice Antonio Gutereš.

"Posle lekcija sa Balkana, teško je poverovati da sukob tih razmera može da se razvije na evropskom kontinentu", dodao je on.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko je juče izjavio da se taj konflikt, koji traje već pet meseci, dramatično pogoršao otkad su se proruskim snagama u borbama pridružile ruske snage.

Porošenko je dodao da Rusija sada sprovodi "otvorenu agresiju" protiv Ukrajine. Zvanična Moskva, sa druge strane, negira da su njene trupe prisutne na teritoriji Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: