Raste podrška Hamasu

Popularnost palestinskog pokreta Hamas, posle sukoba sa Izraelom, dramatično porasla među stanovništvom na Zapadnoj obali i u Gazi, pokazalo istraživanje.

Izvor: Beta

Utorak, 02.09.2014.

12:15

Default images

Lider Hamasa u pojasu Gaze Ismail Hanije dobio bi 61 odsto glasova Palestinaca kada bi predsednički izbori bili održani danas, dok je podrška predsedniku Mahmudu Abasu pala na 32 odsto, podaci su ankete palestinskog Centra za politiku i istraživanja.

Većina Palestinaca podržava Hamasovu politiku oružanog suprostavljanja Izraelu u Zapadnoj obali, navodi se. Ovo je prvi put u poslednjih osam godina da većina Plaestinaca podržava lidera Hamasa, ukazao je taj centar i dodao da bi ta podrška ipak mogla da opadne narednih meseci, kao što je to bilo i pre sukoba sa Izraelom.

U istraživanju je učestvovalo 1.270 Palestinaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: