Oduzeta zgrada ukrajinskom tajkunu

Zgrada u Moskvi koja pripada ukrajinskom tajkunu i guverneru Dnjepropetrovske oblasti Igoru Kolomojskiju je zaplenjena, saopštio je ruski istražni komitet.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

11:33

Default images

Zgrada, u vlasništvu jedne od Kolomojskijevih kompanija, pretražena je i tom prilikom su pronađena dokumenta potrebna za krivičnu istragu, prenela je ruska agencija Itar Tas.

Na osnovu sudske odluke, kompaniji Elit Holding, u čijem je vlasništvu zgrada, zabranjeno je preduzimanje bilo kakvih administrativnih radnji u vezi sa tom imovinom.

Kolomojski je, navodi RIA Novosti, u više navrata optuživan za sponzorstvo nacionalističkog Desnog sektora, a prema informacijama u medijima, on finansira nekoliko ukrajinskih oružanih formacija koji učestvuju u specijalnoj operaciji.

Prema podacima Forbsa, Kolomojski je četvrti na spisku najbogatijih Ukrajinaca sa bogatstvom od 1,8 milijardi dolara, navodi ruska agencija.

Kolomojski je suvlasnik neformalne komercijalne grupe Privat, u kojoj je i najveća ukrajinska banka Privatbank, a ima imovinu i u naftnoj i prehrambenoj industriji, poljoprivredi i saobraćaju, navela je Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: