Bengazi: U sukobu više od 30 mrtvih

U sukobima islamista i boraca rivalskih milicija oko aerodroma u istočnom libijskom gradu Bengaziju ubijen je 31 borac, a 36 je ranjeno.

Izvor: Tanjug

Utorak, 02.09.2014.

09:21

Default images

Libijski bezbednosni zvaničnik saopštio je da su žestoke borbe izbile oko medjunarodnog aerodroma "Benina" izmedju lojalista generala Kalifa Hiftera i grupe islamističke milicije Revolucionarnog saveta Bengazija - Šura kasno sinoć. Avioni generala Hiftera napali su pozicije islamista, koji su odgovorili artiljerijom.

Agencija AP prenosi reči neimenonavog zvaničnika koji je naveo da je general Hifter izgubio 20 boraca i suprotna strana još 11 svojih pripadnika.

U istim sukobima 36 boraca je ukupno ranjeno, dodaje američka agencija.

U Libiji se ne smiruje nasilje medju naoružanim milicijama koje su učestvovale u svrgavanju dugogodišnjeg libijskog lidera Moamera Gadafija pre tri godine.

Naoružane milicije su okrenule jedne protiv drugih u borbi za sticanje političke dominacije i raspolaganju velikim naftnim resursima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: