Albanija: Rusija pokazuje mišiće

Bujar Nišani optužio je Rusiju da „svima pokazuje mišiće“, a da iza ponašanja u vezi Ukrajine stoji „nacionalizam kao ideologija“ koji je opasnost našeg doba.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

12:42

Default images

Predsednik Albanije, koji je, u intervjuu agenciji APA, izrazio veliku zabrinutost, ističe da Ukrajina kao svaka druga zemlja ima pravo sama da odlučuje o svom političkom usmerenju.

Nije ispravno da Rusija, zato što je veća, silom može učestvovati u aneksiji državne teritorije jedne druge zemlje, podvukao je on dodajući da je to jasno kršenje medjunarodnog prava i suvereniteta država kao što je Ukrajina.

Albanija, prema njegovim rečima, podržava EU i NATO u njenoj politici prema Rusiji.

Kada je reč o Albaniji Nišani očekuje početak pristupnih pregovora sa EU iduće ili za dve godine.

To zavisi od nas samih“, uveren je on ocenjujući da je važno dostignuće i snažan signal EU dodela statusa kandidata Albaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: