Kurc se zalaže za region u Evropi

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc naglasio je danas da će se i dalje zalagati da region zapadnog Balkana ima perspektivu u Evropi.

Izvor: B92

Utorak, 02.09.2014.

12:48

Default images

On je, obraćajući se austrijskim ambasadorima iz celog sveta u Beču, kazao da je integracija tog regiona jedan od njegovih prioriteta.

Taj stav nije uvek popularan, ali je ispravan. Austrija je tesno povezana sa zemljama zapadnog Balkana. Najveća grupa imigranata u Austriji je iz tog regiona, a uz to je i austrijska privreda najvažniji investitor“, objasnio je on.

Austrija mora da se pripremi za oštrije kontramere Rusije, ocenio je danas ministar inostranih poslova Sebastijan Kurc, otvarajući godišnju „ambasadorsku konferenciju“ u Beču, dodajući da EU mora da odgovori daljim merama na delovanje ruske vojske u istočnoj Ukrajini.

Kada je reč o sukobima u Iraku on je jasno izneo simpatije prema vojnom delovanju i podršci u naoružanju onima koji se bore protiv „terorista Islamske države (IS.

Istovremeno on je izrazio zabrinutost što „hiljade Evropljana“ idu u „sveti rat“, ocenjujući da je to kako unutrašnjopolitički izazov, tako i za celu EU.Medjutim on je upozorio da se ne sme praviti greška i sve muslimane staviti u isti koš, jer je većina njih dobro integrisana.

Od 130 osoba iz Austrije koje se bore u Siriji svi predstavljaju bezbednosni rizik, te je potrebno odlučno delovanje policije, zatražio je on.

Ambsadorska konferencija ove godine se po prvi put delimično održava javno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: